tirsdag den 18. juli 2006

RDN bliver til Intute

RDN Ressource Discovery Network er en af de vigtigste gratis internetkilder, mest bregnet på et akademisk niveau, dvs. for studerende, lærere og forskere. Det indeholder en række emnekataloger under samme hat. Emnekatalogerne bliver vedligeholdt af specialister fra syv universiteter i Storbritannien.
Det har nu skiftet både navn og udseende. Til Intute. Tilsyneladende stadig med de samme emnekataloger, men nu i en mere forenklet udgave. Hvor der før var 8 muligheder på forsiden, er det nu kun 4. Der er stadig en mulighed for at søge i alle på en gang via søgefeltet. Ligesom der er en browsemulighed. Se fx under Social Welfare, dernæst Homelessness. Her er 70 poster.
Jeg ved ikke om Harvester er noget nyt. Er ikke før stødt på den ved søgning i det gamle RDN. Men det er en meget større database, som også medtager alle de websteder, som der er linket til fra websiderne der er med i Intute. Hvis man søger og ikke finder noget, bliver man automatisk henvist til Harvester. Her er linkene altså ikke kvalitetsbedømt af Intute.
Jeg har ikke fået rettet i Internetvejledningen, så det gamle udseende kan stadig ses på billedet dér.I Historie-tutorial er en quiz med en række spørgsmål. Disse tutorials er beregnet på at lære Intute bedre at kende.

Til gengæld er der kommet en række nye menuer på forsiden. Og det er også lettere at finde de forskellige tutorials til fag. Disse indeholder bl.a nogle quiz, så der er også noget underholdning midt i det lidt tørre akademiske stof.
Link
Intute.
Internetvejviser om RDN (ikke ajourført).

Ingen kommentarer: