lørdag den 15. juli 2006

Databaser om klassisk musik mm.

David Mattison British Columbia Archives, Royal BC Museum Corporation har samlet en række links til databaser med europæisk klassisk musik. Såvel downloading af musik som websteder om emnet. Han citerer dels en violinist fra New York Philharmonic violinist (Fiona Simon), dels New York Times for at sige at “Downloading er formentligt den made som klassisk musik vil blive distribueret på i fremtiden. Cd’en er ikke død, men den er på tilbagegang”.
Listen indeholder også en del betalingsdatabaser, som formentligt er tilgængelige på mange musikbiblioteker i USA, men måske har det også interesse for danske biblioteker. Og hovedvægten er på komponister, ikke på udøverne. Blandt generelle han først nævner, er Yahoo’s audio-søgning og Yahoo Music. Sidstnævnte har jeg prøvet i over et år, og den kan anbefales som radio. Nu altså også som søgemaskine. Ligesom ’klassiske’ Singingfish. De er i hvert fald gratis.
Men ellers det bare for klassisk musikelskere at gå i gang med listen fra en ende af. Der er audio-afspillere, generelle guider, musikbiblioteker, filmmusik, leksika, tidsskrifter, enkelte store komponister, weblogs. Alt sammen pænt annoteret og lige til at vælge ud fra.
Link
Artikel om musiksøgning.

Ingen kommentarer: