lørdag den 20. maj 2006

Google Booksearch mere overskuelig

Google’s omstridte bogskanningsprojekt, Google Booksearch, (tidligere Google Print) er nu blevet mere overskueligt. Google skanner på livet løs, men problemet er hvordan brugerne får adgang til disse materialer. Der er tre muligheder:
  • Fuld tekst.
  • Delvis adgang, typisk 4 sider.
  • Ingen adgang overhovedet.
Indskanningen ser ud til at gå rimeligt hurtigt, i hvert fald får jeg flere og flere poster ud på mine søgninger. Men desværre ser det ud til at det især er af de to nederste typer. Altså ikke fuldtekst, og det som vi som brugere sukker efter, er naturligvis den fulde tekst. Fremtiden vil vise om retssagerne om ophavsretten til de skannede materialer gør det muligt.
Bortset fra det, så er resultaterne nu blevet mere overskuelige. Der er kommet ikoner for alle tre typer, og det er blevet lettere at adskille dem. Ikonerne behøver ingen nærmere forklaring. Og i øvrigt har man altid kunnet søge alene på fuldtekst, afmærk under søgefeltet. Derudover er der i venstremenuen muligheder for at se forsiden, indholdsfortegnelsen og bagsiden.
Husk at i Google Book Search er den avancerede søgning god. I modsætning til ved almindelig websøgning. I Google Book Search er der nogle søgemuligheder, som meget ligner biblioteksbasernes, med afgrænsning på forfatter, titel og forlag.
Link
Google-Guide om Book Search.

Ingen kommentarer: