torsdag den 9. februar 2006

Exalead udvider indeks

Internetsøgning har flere gange reklameret for Exalead. Se også internetvejledningen. At den nu har udvidet sit indeks til 4 mia., er en god anledning til at gøre det igen. Hvad er mere passende end at gøre det med en aktuel søgning. Jeg har valgt
[ ”Abu laban” denmark ] . Prøv at sammenligne den med en tilsvarende søgning i Google
Se bort fra antallet i denne omgang. Kig i stedet på resultaterne. (Det kan i dette tilfælde retfærdiggøres ved at Google er overlegen i nyheder, men det er noget andet jeg gerne vil fremhæve). Under Related terms er der adskilligt mere at arbejde videre med: Islamic faith, Prophet Mohammed, Danish policy, government og Law, Freedom of expression. Hertil kan man efterspore hvorfra resultaterne kommer, i hvilket sprog, samt endelig manipulere med søgestrengens ord.
At antallet af dokumenter er steget til så mange, må betyde at Exalead nu må blive andetvalget efter Google. Hidtil har det været Yahoo på grund af Yahoos store antal indekserede dokumenter. Men med bedre afgrænsningsmuligheder overhaler Exalead Yahoo.
Der findes et search plugin til Firefox, hvor man kan anbringe Exalead som søgemaskine. Dette også for at reklamere for Firefox’ udmærkede søgemaskinemenu til højre for adresselinjen.
Links og læs mere
Exalead.
Pandia Post.
Internet News.
Internetvejledning om Exalead.

Ingen kommentarer: