søndag den 15. januar 2006

Fra overdrevet: Tysk link-fejde
En tysk weblogger, Björn Harste, har fået en retssag på halsen fordi han i sit arkiv har en overskrift der hedder (eller hed) “Sozialgericht Bremen”. Harste er ejer af et supermarked. Og webloggen beskriver hans gøren og laden her. Desværre for ham har overskriften ført til at hans weblog ved en søgning på de nævnte ord kommer ud blandt de ti første i Google, faktisk i dag som nummer tre.
Det har fået det "rigtige" Sozialgericht Bremen til at true Harste med retssag, hvis han ikke fjernede ordene fra arkivet. Hvilket han nu har gjort, efter at have offentliggjort stævningstruslen på webloggen. Sozialgericht Bremen mener at de har eneret på navnet, og at Harstes post i Google kunne forvirre nogen til at tro at det var den officielle side, altså at nogen kunne tro at det drejede sig om en officiel side fra Sozialgericht Bremen.
Bortset fra det pudsige i denne historie, så siger det lidt om hvordan tilsyneladende uskyldige hjemmesider kan give sig udslag i mærkværdige resultatlister. Samt at når først Google har indekseret sådanne sider, er "skaden" nærmest uoprettelig.
Link
Historien nappet fra Google Blogoscoped.
Björn Harstes weblog.

Ingen kommentarer: