mandag den 16. januar 2006

Yahoo køber Webjay
Lucas Gonze er åbenbart en man burde kende. Han lavede for nogle år siden Webjay. Det er et redskab til at lave lister med musik, dele dem med andre og browse andres lister. Dernæst anvende disse i medieafspillere. Nu har Yahoo så opkøbt firmaet med mand og mus.
For de som ikke kender Lucas Gonze (det gjorde jeg fx ikke) er der et interview. Heri fortæller Lucas Ponce at det er interessant at Yahoo nu som den første store søgemaskine tager listerne alvorligt. Disse lister påstås at være for internetmedier hvad rss er for weblogs og html for browsing. Han mener at listerne er internettets måde at opbevare musik, at lave en slags ”radiokanaler”. Yt er cd’er, radio, tv…
Jo, der er sørme også nye ord at lære her, nu vi lige fik lært Web 2.0, ”Wisdom of the Crowd” osv. Jeg har ingen erfaringer med disse lister overhovedet. Hvis du har, brug kommentar-muligheden.
Opdatering tirsdag: Søren henviser i kommentaren til en ældre omtale af Webjay. Men han kunne åbenbart heller ikke nære sig for at give en ny kommentar med på vejen på e-Klumme. Her inviterer han til hip-hop-party med musikken leveret fra Webjay. Yo!
links
Yahoo Musicblog om Webjay.
TNL net interview.

1 kommentar:

Søren Johannessen sagde ...

Hej Erik

Jeg skrev lidt om Webjay hos e-klumme i april 2005 -
WebJay


Men har ikke brugt det vildt meget siden. Så mange features på nettet og så lidt tid ;-)