søndag den 20. november 2005


Quintura: Visualiseret søgning
Så er der kommet endnu en visualiseret søgemaskine for legesyge internetsøgere: Quintura. Den skal downloades gratis (2.6 MB) og kan altså kun bruges fra en computer med programmet.
Quintura søger i Google, Yahoo, MSN eller Microsoft.com og minder om andre visuelle søgemaskiner som Kartoo og Grokker. Den virker dog tilsyneladende hurtigere. Men du skal bruge en del tid på at sætte dig ind i det nye koncept. Og også derefter på at forfine søgningerne.
På billedet er søgt på “kronprins frederik”. Billedet viser den centrale den af søgningen: til venstre et felt, hvorfra du med musen kan styre vægtningen i en søgning og få nye søgeord frem. Til højre er den mere ”normale” resultatliste. Den ændrer sig i tråd med styringen fra venstre del af skærmen.
Brug lidt tid på at sætte dig ind i alle de små detaljer i søgemaskinen for at forstå den til fulde. Det bedste er at kigge på søgeresultaterne og finde ud af hvad de små figurer og tal betyder (se vejledning til Quintura). Du kan styre søgningen med musen: klik, dobbeltklik, højreklik har alle sammen betydning. Ikonerne bør du også sætte dig ind i (fx betyder orange kryds ikke). Alt sammen udtryk for de booleske operatorer
Af andre finesser er værktøjslinjen øverst. Knapperne er umiddelbart forståelige for browservante. Under værktøjslinjen er forskellige ”glidere”, som minder lidt om Yahoo Mindset. Scope inddrager antallet af søgeord. Accuracy går fra eller-søgning til den eksakte ordsøgning. Refresh-knappen giver en ny ladning resultater.
På bundlinjen står at Quintura bygger på boolesk algebra. For internetsøgere som ikke er så god til det, kan Quintura sikkert have nogle fordele. Derimod er det ikke muligt at afgrænse med en af de mest effektive instrumenter: feltsøgning.
Apropos nye søgemaskiner: Der er kommet svensk søgemaskine til Google, MsFreckles. Den minder om Soople. Læs omtalen af den i Internetbrus.
Links:
Quintura.
Internetsøgning om Grokker.
Artikel i Pandia Post om Quintura.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Quintura uses a technology based on an active semantic neural network, it is not based on statistics