onsdag den 23. november 2005


Nyt på Feedster
Efter lanceringen af Google Blogsearch har de traditionelle weblogsøgemaskiner fået alvorlig konkurrence. Måske derfor prøver Feedster andre græsgange af: To nye faneblade er kommet på om podcasting og news.
Hertil kommer nogle mere eksperimentielle som Research Buzz gør opmærksom på: søgning på WordPress – og som Tara Calishain har jeg ikke rigtigt kunne finde nogen klar ide med det. Måske er det kun et forsøg på at se om det dur til noget?
Podcast-søgningen er derimod interessant. Den giver ganske mange resultater, og der findes endnu ikke særligt mange af den slags søgemuligheder (se Pandias liste over podcast-søgemaskiner). Aktuelt giver en søgning på
[ denmark ]
de aktuelle lokale vejrudsigter i Danmark. Er du mere seriøs, kan du fx prøve med
[ libraries ] eller [ library ]
for at se at podcasting bliver taget alvorligt af ganske mange biblioteker i USA. (I hvert fald da jeg søgte. Resultaterne kan have ændret sig når du prøver).
Hvad angår nyheder ser de ud til at være ganske ajourført. Feedster fungerer på basis af rss-feeds, og ”høster” ikke nyheder på samme måde som fx Yahoo News og Google News. Jeg kunne ikke se nogen danske medier, men derimod et par norske (Aftenposten og Nettavisen fra tv2 Norge). Det kan være at de få danske nyhedsmedier med rss-feed ikke har gjort opmærksom på sig selv.
Apropos nyheder, så har Pandia et tip om hvordan man holder sig ajour om bestemte emner
Links
Feedster.
KKB’s vejledning til Feedster (under revidering).
Artikel i Research Buzz.
Pandia’s oversigt over podcast-søgemaskiner.
Pandia om ajour.

Ingen kommentarer: