fredag den 11. november 2005

Nyt om nyheder: Topix og Googleyahoonews
Topix med weblogs: Nyhedssøgemaskinen Topix har tilføjet 15.000 førende weblogs, kategoriseret I 30.000 feeds og 300.000 emner. Dette er sket efter en længere intern diskussion om bloggere er journalister og om weblogs er nyheder. Her er Topix så landet på at finde de weblogposter som er nyheder.
I meddelelsen om Topix’ nye tiltag er nogle lagkagediagrammer som skal illustrere hvilke emner som dækkes af henholdvis almindelige medier og af weblogs. Der er stor forskel: Medier indeholder forholdsvis meget lokalt stof og sport, mens weblogs' styrke ligger på teknik og ”life”. Mindre forskelle er at weblogs indeholder lidt mere underholdning og business.
Den store opmærksomhed på weblogs har nu også aktiveret spamforetagender, både i form af splogs, altså weblogs som udelukkende skal fungere som linkfarme, eller spam comments, dvs. kommentarer som linker sig til etablerede weblogs. (Internetsøgning blev udsat for det).
Topix’ udvælgelse er foregået ved bl.a. kun at udvælge alle weblogs med mere end 1 MB. Disse er så blevet filtreret gennem Topix’ NewsRank algoritme. Da man nåede hertil, stoppede forsøget, men det fortsætter formentligt.
Topix er tidligere omtalt på Internetsøgning 12. marts sidste år.
Ifølge en artikel i Blogherald er der nu måske ca. 140 mio. weblogs. Men ingen ved hvor mange der er aktive og hvor mange der udelukkende er spam. Det ligger dog langt fra Technoratis 20 mio. indekserede weblogs
Googleyahoonews: Metasøgemaskiner er på mode. Her en lidt speciel en: Googleyahoonews samsøger i Google News og Yahoo News. Og opstiller resultaterne i to spalter. Prøv fx med:
[ ”frederik of denmark” ] .
Hvis du er til nyheder, så besøg også Københavns kommunes Bibliotekers hjemmeside for nyhedssøgning.
Link
Artikel i Topix’ weblog.
Artikel i Blogherald.
Indslag om Topix, Internetsøgning fra sidste år.
Googleyahoonews.
KKB om nyheder.

Ingen kommentarer: