lørdag den 12. november 2005

Google opdaterer
Det er ikke til at se det, men fra tid til anden justerer Google sin sorteringsmekanisme. Normalt lægger internetsøgere ikke mærke til om et bestemt fund får en anden placering på en resultatliste. Men det gør internetsideindehavere: et fald fra de første 30-40 hits til længere nede kan være katastrofal. Og hvis siden er relevant: også katastrofal for internetsøgere. Derfor et par ord om den seneste justering.
Ingen ved noget om hvordan Google ændrer sorteringen. Det er en fabrikshemmelighed. Men fra utallige kilder forlyder det at følgende har betydning: hvor længe websiden har eksisteret, hvor længe der har været backlinks, om backlinket stammer fra et emnekatalog eller fra en side med indhold samt sidens indhold og struktur, altså om søgeord optræder på mange sider i sitet.
Hvad angår alderen, så har jeg i hvert fald konstateret at denne 3-årige weblogs Page Rank (aflæst i Google Toolbar) er steget fra 5/10 til 6/10, uden at der er kommet nævneværdigt flere links til den. Også Københavns Kommunes Biblioteker er steget. Men det kan skyldes flere links.
Ideen bag er at langtidsholdbarhed også er kvalitet. Den kommende tids praksis må afgøre om resultatlisterne er blevet forbedret.
Links
Artikel om opdatering.
Lang artikel om sortering, Search Ranking Factors.
Lang artikel i Pandia Post.

1 kommentar:

Tora Trier Hansen sagde ...

Sjovt nok gør det en forskel i PageRank, om man skriver www.etellerandet.com i adresselinjen eller om man udelader 3xw