onsdag den 9. november 2005

Find Podcasting
Podcasting er et ret nyt fænomen. Det er kort sagt mp3-lydoptagelser på internettet. Det være sig radio, interviews, foredrag, amatørindspilninger af alskens slags. Altså noget du kan lytte til, på din iPod mens du cykler på arbejde. Eller computeren. Radioudsendelser du ikke nåede at høre osv. Men problemet er: hvordan finder du det? Hvis du da ikke går efter bestemte programmer.
iTunes-brugere kan naturligvis bruge dens database. Men du behøver slet ikke en iPod for at kunne lytte til mp3-filer. De ligger frit tilgængelige på nettet. Så hvorfor ikke søge på dem? Panadia Post henviser til forskellige søgemaskiner. Både en temmelig lang liste og et lille udvalg.
Pandia Post har en meget lang liste over søgemaskiner, men også et lille uddrag, som omfatter: Podscope, Podcast.net, Podcast directory, the Podcast Network, Yahoo! Podcasts og Feedster.
Tara Calishain har på Researchbuzz en nærmere omtale af en af de kendte søgemaskiner, Feedster. Den har pt. knap 40.000 podcasts.
For intereserede lyttere er der fx Danmarks Radios side om podcasting. Her står også lidt om hvad, hvordan og hvorfor. Steven Snedker og Martin Jørgensen har i deres vanlige facon også deres udlægning af podcasting på Vertikal. Thor fra IT-biblioteket har også lavet en kort introduktion for begyndere. Og andre har sikkert også lavet rigtig gode introduktioner.
For interesserede i selv at producere kan anbefales et besøg på Yahoo Podcasting, fordi der her også er nogle forklaringer og vejledninger. Både til hvad og hvorfor samt til hvordan man selv kommer i gang med at podcaste. Jeg har ikke selv prøvet. Men tilsyneladende skulle det kunne lade sig gøre på en almindelig moderne computer udstyret med mikrofon og et program (det findes gratis) der kan producere mp3-filer.
Hvem ved: om nogle år læser jeg måske weblogindslagene op i stedet for at skrive….
Links
Pandia Posts liste.
Tara Calishain Researchbuzz om Feedster.
Danmarks Radio om podcasting.
Vertikal om podcasting.
IT-bibliotekets introduktion.

1 kommentar:

Thor sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.