onsdag den 16. november 2005

Biblioteksweblogs og rss
Hvor skal man begynde med alle de nye biblioteksweblogs? I Skandinavien har vi Bibfeed. I USA har de PubSub. Bibfeed er en registrant hvor du kan få overblik over alle kendte weblogs. PubSub har udvalgt nogle stykker og ordnet dem efter hvor populære webloggene er. Kun de mest ”indflydelsesrige” weblogs som er med.
Hvis du ikke orker at kigge listen igennem og udvælge de som du synes bedst om, er her et andet råd: Brug Blogdiggers gruppe med biblioteksfeeds. Listen står i højremenuen. Det er et glimrende udvalg, som erstatter mange enkelt-feeds. Og mængden er også passende, synes jeg efter at have brugt det ca. et halvt år.
Weblogs er tæt forbundet med rss-feeds. Nu har Yahoo! offentliggjort en 12-siders rapport: RSS – crossing into the mainstream (hvidbog). Den undersøger brugen af rss i USA (og den skal nok være retningsgivende for Skandinavien også). Blandt undersøgelsens resultater er:
  • Kun 12 % af internetbrugerne kender rss og kun 4 % aktivt bruger det.
  • 27 % af internetbrugerne anvender søgemaskinernes rss-teknik uden at vide at det er rss.
  • Podcasting er kendt af 28 % af internetbrugerne, men det er der så til gengæld kun 2 % som bruger!
Undersøgelsen har også procenter på hvilke produkter, som bliver brugt mest. Og hvilken type information brugerne er ude efter (nyheder, vejr, weblogs osv.). Blandt brugerne er tilfredsheden med rss meget høj.
Links
Bibfeed.
PubSub.
Blogdiggers biblioteksweblogs.
Yahoo!-rapport om rss.

Ingen kommentarer: