torsdag den 17. november 2005


Netvibes: eksempel på “web 2.0”
Hvis nogen skulle gå rundt og tænke over hvad Web 2.0 egentlig er for noget, kan de bruge noget tid på Netvibes. Et uforpligtende eksempel på, hvordan fremtidens personaliseringer måske, måske ikke kommer til at se ud. Personalisering er en tricky affære. For tit binder man sig til en bestemt søgemaskine. Og hvilken skal man så vælge? Netvibes springer det over og tilbyder en slags ”overpersonalisering”. Eller starten på det. For produktet er kun i beta.
Det er gratis, det skulle være risikofrit og så tager det ikke særlig lang tid. Hovedformålet er at lave sin egen hjemmeside på internettet, dog med de begrænsninger der ligger i valget. Det står brugeren frit for at fra- og tilvælge faciliteterne.
Udgangspunktet ligner i høj grad søgemaskinernes måde at personalisere på: der er vejrudsigten, nyheder, adgang til Gmail osv. Det spændende begynder når du fører musen henover overskrifterne i disse. Så kommer en Edit-knap til syne, og så kan løjerne begynde. Enkelt er det at ændre vejrudsigten til fx København. Skriv bare Copenhagen, skift fra Fahrenheit til Celsius, og voila.
Lidt mere avanceret er at ændre feeds. Lad dig ikke forvirre af Netvibes standardopsætning med BoingBoing, Techcrunch og andre. Skift dem ud ved at klikke på Edit, skriv titlen på en internet side du gerne vil følge med i, skriv sidens feed og vælg til slut hvor mange af de nye ændringer der skal vises. Og Save. Så er den på. Det samme kan du gøre med flere andre af faciliteterne på Netvibes.
På billedet har jeg ændret Netvibes til at kunne se podcasting fra Harddisken på Danmarks Radio, nyheder fra Internetsøgning, vejrudsigten for København, følger med i prisudviklingen på Minolta digitalkameraer, billeder fra Internet Librarian 2005 som slidehow fra Flickr. Derimod ønskede jeg ikke at få mine emails fra Gmail vist. Men det skulle altså kunne lade sig gøre.
Under Add Contents er der for fortsættere en mulighed for at tilføje endnu flere faciliteter til siden.
Det er muligt at registrere sig på Netvibes. Det betyder at man så kan komme til sin personlige hjemmeside fra enhver computer med adgang til internet (og det virker). Hvis man altså tør overlade Netvibes nogle oplysninger.
Husk at trykke på Close Edit. Ellers forbliver edit-boksen fremme. Og det er meningen at den skal være skjult. Andre steder på siden er det muligt at ændre på opsætning, farve o. lign. Kort sagt: ganske fikst, nemt, hurtigt og en lille mundsmag på hvad fremtiden bringer.
Link
Netvibes.

1 kommentar:

Søren Johannessen sagde ...

Det er kun de ulæste e-mails fra Gmail der bliver vist i Netvibes.