onsdag den 5. oktober 2005

Yahoo Site Explorer
Internetsøgning skrev om Google Sitemap: Et gratis program for webmastere for at sikre at alle webstedets undersider indekseres i Gooles indeks.
Nu følger Yahoo efter med et lignende instrument: Site Explorer. Det kan kontrollere om alle ens undersider er med i Yahoo. Skriv hovedsidens adresse i søgefeltet, og Yahoo Site Explorer undersøger hvilke sider Yahoo har med. Webmastere kan herefter gå på jagt efter sider der ikke er med.
Webmastere på store websider som fx Københavns Kommunes Biblioteker får dog et stort arbejde. Der er hundredvis af undersider, de fleste produceret af lokale. Det er lidt af et job at sammenligne den uredigerede fundliste fra Yahoo med den helt anderledes opstillede menustruktur på bibliotek.kk.dk.
Til gengæld fortæller Yahoo Searchblog at man kan se de mest populære sider, kigge i sitemap og finde link til siden. Finder man ikke en adresse, kan den tilmeldes via linket Submit URL.
Husk at linksøgning er noget andet, og er forskellig i de to søgemaskiner. Den nemmeste i Google er via info: (som bl.a. også giver link:). Yahoo bruger flere, nemlig site:, link:http:// og linkdomain: Og er i øvrigt ganske ferm til at finde links
Links
Yahoo Searchblog om Site Explorer.
Site Explorer.
Artikel i Search Engine Roundtable.
Internetsøgning om Google Site Map.

Ingen kommentarer: