onsdag den 26. oktober 2005

Internet Librarian International præsentationer
Konferencen i London 10.-11. oktober har nu offentliggjort mange af præsentationerne. Bemærk af mange af dem er meget tunge Powerpoint-filer (ofte op imod 100 MB), så lad være, hvis du kun har 56K-modem.
De veksler meget i kvalitet. Nogle er rent æstetisk flotte, som fx Robert Milnes præsentation af Oxford University Library’s Google-projekt (mandag: Digitising Library Collections). Mens andre er meget teksttunge og informative.
Mandagssporet A101-A104 er interessant for de som vil se de nye former for digitale værktøjer og deres mulige anvendelse i bl.a. bibliotekerne.
Folksonomi (B105) indeholder to holdninger til dette nye emneordsfænomen (tidligere omtalt her på webloggen). Stephen E. Arnolds oplæg om Google er et nærmest paranoidt forsøg på at fremstille Google som fremtidens Big Brother. Dramatisk var det da hans indlæg blev afbrudt af en brandalarm, som sendte samtlige konferencedeltagere og hotellets gæster og personale udenfor. (Det viste sig ikke at være Google, men en cigar som havde udløst brandalarmen).
Endelig er der så Københavns Hovedbiblioteks meget flotte præsentation (C107), som viser biblioteket som et hybridbibliotek af et digitalt og et traditionelt bibliotek.
Præsentationerne er absolut et besøg værd. Som foredrag var mange af dem teksttunge og temmelig umulige at lytte på, men så meget desto bedre er de at kigge på uden at skulle høre foredraget ved siden af.
Hvis du ikke kan få nok og også vil se billeder, har mange af mødedeltagerne og talerne lagt deres fotoer ud på Flickr under tagget ILI2005. Her ligger bl.a. fotoer fra Susanne Buus (KKB), Michael Stephens og undertegnede. Samtidig får læserne et eksempel på et af de digitale værktøjer som blev fremhævet på konferencen.
Link
Præsentationer på Internet Librarian International 2005.
Billeder på Flickr.

Ingen kommentarer: