lørdag den 29. oktober 2005

Google Video med tv-legender
Googleblog fortæller at Google Video nu har indekseret 450 interviews af tv-legender fra Archive of American Television. Bloggen nævner nogle for mig ukendte legender: tidligere leder af NBC Grant Tinker. Norman Lear, Ted Turner og Steven Bochco. Mens Archive fremhæver Walter Cronkite, Don Hewitt, David Brinkley, skuespillere som Alan Alda, Ossie Davis og Mary Tyler Moore, producere som Norman Lear, Carl Reiner og Aaron Spelling,
At jeg skulle lede længe efter nogen jeg kendte, skyldes mit ukendskab til tv i USA. Genkendte dog Angela Lansbury. Det er interviews, hvor man hører en speakerstemme i baggrunden og kameraet indstillet på Angelas overkrop og hoved. Der er også angivet en søgning, så man kan få dem alle frem. Den giver knap 500 resultater. Mange er dog delt op i afsnit.
Archive of American Television fortæller om sig selv at de vil bevare tv’s historie gennem interviews af denne type. I USA.
Herhjemme er Statsbiblioteket et godt sted at finde radio og tv. Det har tv- og radioudsendelser fortrinsvis fra midten af 1980'erne og frem til ca. to måneder fra dags dato. De skal dog bestilles og er ikke søgbare. Der er henvisning til aktuelle udsendelser på internettet.
Kan man undvære billederne, er der en herlig lille samling Lydhistorie. Her kan man bl.a. høre Brandes og Wied (jo, den er god nok), Aksel Larsens berømte bådtale (1932), Hitler og Churchill.
Links
Artikel i Googleblog.
Google Video.
Søgning på legenderne.
Archive of American Television.
Statsbiblioteket.
Statsbibliotekets lydhistorie.

Ingen kommentarer: