mandag den 24. oktober 2005


Exalead revisited
Exalead blev beskrevet i Internetsøgning for knap et år siden. Siden er der sket gode fremskridt, såvel kvantitativt som kvalitativt. Databasen er vokset til dobbelt størrelse, ca. 2 mia. Ganske pænt, også i forhold til Google og Yahoo. Og så har Exalead klart den mest avancerede søgning.
Lidt fikst er også muligheden for at lave genveje til favoritsider: Klik på en af firkanterne under søgefeltet (Add shortcut), udfyld med titel og internetadresse. Så kommer denne side straks frem, klar til at trykke på.
Lad os i stedet for mange ord kaste os ud i en søgning, fx på
[ ”google guide” ]
Bemærk at skærmen er opdelt i tre felter, som du kan til- og fravælge efter behag: venstrespalten giver forskellige opdelinger (related terms, web site location og dokumenttype). I midterspalten er så selve resultaterne, mens højrespalten er nogle billeder af siderne.
I det avancerede søgebillede gemmer sig nogle ganske unikke muligheder. Prøv under Search Method. Her er der muligheder for at forvandle en eksakt ord-til-ord-søgning til en tilnærmet ordsøgning, altså afarter af ordene. Du kan også få resultaterne sorteret efter relevans eller efter dato. Vær dog opmærksom på at det er opdateringsdatoerne der sorteres efter.
Links
Internetsøgning om Exalead.
Phil Bradley om Exalead.
Gary Price i Searchenginewatch.

Ingen kommentarer: