mandag den 25. juli 2005


Videonyt på Google, Yahoo og Blinkx
Google: De som har afprøvet Google videosøgning er måske som jeg blevet skuffet utallige gange: de kunne ikke afspilles. Men nu ser det ud som om Google har gjort noget ved det: nu kan man vælge mellem at søge på alle videoer eller på ”playable video”. Og hvilken lettelse!
Samtidig afslører det hvorfor man tit blev skuffet: et grelt eksempel er en søgning på denmark music. Her skrumpede antallet af alle videoer ind fra knap to hundrede til under ti der kunne afspilles! Dvs. at kun 5% af fundene reelt kan ses. Jeg lavede en halv snes andre søgninger, og de viste et lignende billede.
Yahoo: Ifølge Yahoo’s Searchblog skulle videosøgning være blevet opdateret. Den er i forvejen en af de bedste. Derudover omfatter den nu også Macromedia Flash-animationer (kræver at man hard et program på computeren). Flash er interaktivt, så det er måske noget for spillegale.
Blinkx.tv udvider også efter aftaler med BusinessWeek Online om at indeksere BusinessWeek. Og New York Times og dens nyerhvervelse, About.com vil ligeledes bruge blinkx's videosøgemaskine.
(Tippet fra Marketing Vox).

Ingen kommentarer: