torsdag den 21. juli 2005

Agurketid: Google Moon
Den 20. juli er det 35 år siden Apollo 11 landsatte de første mennesker på månen. Derfor har Google nu lavet et kort over månelandinger i Stilhedens Hav. Samtidig har Google annonceret at på hundredårsdagen vil der være et Google Moon i stil med Google Earth. Billederne stammer fra NASA. Interesserede kan læse mere på FAQ-siden.
Om dette er en lummer sommerspøg eller om Google har fået storhedsvanvid vides ikke. Hvis det er det sidste, kan det måske skyldes at American media company har lavet en undersøgelse af internetsøgeres søgninger (i USA). Offentliggjort i Ecommerce Times. Den viser at Google står for 37,6 % af alle søgninger i andet kvartal af 2005, en stigning fra 35,9 % i første kvartal. Svarende til 5,65 mia. søgninger. Yahoo er tæt på med 30,4 %, men det er et fald fra 31,2 %. Det samme gælder MSN (15,6 % nu, mod 16,3 %). Kun Ask har en fremgang, men dens andel er lille: 6,1 % mod 5,3 %.
Bemærk dog at tallene er langt højere for Googles vedkommende i Europa. Hvilket er interessant. Yahoo har nemlig langt flere portalfaciliteter end Google. Det viser måske endnu engang at det er søgninger folk er ude efter, ikke alt udenomskramset. Som Google altså er begyndt at satse på.
Links
Google Moon.
Tip fra Pandia Post.

Ingen kommentarer: