onsdag den 22. juni 2005

Nyt (gammelt) fra MSN
Microsofts MSN-Search har ifølge deres weblog lavet nogle forbedringer. Den mest interessant for danske internetsøgere er vel at de har lavet en bedre sortering af resultaterne. Desværre kan man ikke kontrollere om det er rigtigt. Men læsere af denne weblog vil vide, at jeg ikke har været særligt imponeret over sorteringen. Så hvis det er rigtigt, er det da et fremskridt.
(Og det er altså ikke kun fordi en søgning på Internetsøgning slet ikke medtager denne weblog blandt de øverste, hvor den hos Google og Yahoo figurerer som nummer et)
De indrømmer selv at teknologien har et rædsomt navn: "Natural net". Og den bygger på relevans-kriterier (modsat Googles Page Rank som bygger på popularitetskriterier). Måske skulle man lægge vejen indover her i sommerferien med nogle søgninger for at se om det har haft nogen effekt.
Så har MSN også fået nogle flere søgeoperatorer: filetype:, InAnchor:, InURL:, InTitle: og InBody:. Derudover er link: (som finder dokumenter som linker til en bestemt side) blevet suppleret LinkDomain: som finder dokumenter som henviser til alle sider på et domæne, altså også undersider. I webloggen er feltkoderne skrevet som vist, med store bogstaver. Men jeg kunne ikke se nogen forskel på, om man skriver med små eller store bogstaver.
Disse feltkoder er ikke nye for Google og Yahoo brugere. Bortset fra at de bruger intext: i stedet for inbody. Og at kun Yahoo også har linkdomain:. Bemærk i øvrigt kommentarerne til indslaget på MSN's weblog: der er adskillige klager over at det ikke virker.
MSN bør dog betragtes som en af de bedste søgemaskiner. Så hold skarpt øje med den. På trods af alle genvordigheder.
Link
MSN weblog
(og mere MSN weblog fra 23. juni om sportsresultater)
MSN search

Ingen kommentarer: