tirsdag den 14. juni 2005

Google Video
Ifølge Zdnet skal Google denne sommer være undervejs med en ny videosøgemaskine, ikke at forveksle med den nuværende (som i øvrigt er ret skrabet set i forhold til Yahoos. Yahoo har et specielt faneblad til videosøgning).
Google selv vil ikke oplyse ret meget om den. Og det er nok for tidligt at få armene op, for ifølge Zdnet er der tale om 10 sekunders videoklip, som man kan nå at se, inden man befordres videre til videoens ophavsside. I modsætning til såvel Yahoo som multimediefilernes Google, Singing Fish vil Google kun medtage de korte videoklip, som reelt fører til filmene. Altså ikke de andre mange korte videoklip, som kan være lidt af en plage på Yahoo og Singing Fish. Her kan de dog udelukkes ved at søge på videoer længere end fx 1 eller 3 minutter.
Google er åbenbart trængt af Yahoo på dette område. Området er interessant i kampen om annoncedollar'ene. Og Googles modspil synes at være et system, hvor brugerne skal betale for fx at se Hollywood-film. De fleste af Googles services er jo ellers gratis. Og har været kendetegnende for søgemaskinen.
Googles markedsstrategi for videoer minder meget om den på bogområdet (Google Print): Først sikre sig de fulde værker, uanset ophavsret osv. Og så håbe på at de dernæst kan blive tilgængelige. En spændende strategi, som ingen endnu kender udfaldet af. Men som måske skal vise sig at være langsigtet, efterhånden som ophavsretsbastionerne måske begynder at falde.
Artiklen gennemgår de forskellige filmselskabers og søgemaskiners særpræg. Og nævner også at Google har en aftale med forhenværende vicepræsident Al Gores interaktive tv (Current TV) om uploads.

Ingen kommentarer: