mandag den 27. juni 2005

Google Video
I dag lancerede Google Video sin længe ventede mulighed for brugere til at søge i alle de videoer, som videoproducenter siden april 2005 har kunnet uploade. Det kræver dog at man downloader Google Video Viewer til Explorer eller Firefox. (Det tager nogle minutter på et 56K-modem). Den bygger på Videolan's VLC Media Player . Der er dog også videoer, som kan afspilles på WMV, men ifølge nogle kilder afspiller de ikke alle ordentligt. En interessant detalje: Google har valgt at bruge et open source-produkt til at vise videoerne, ikke fx Windows Media. Hvilket må anses for et anslag mod Microsoft.
Videoerne stammer såvel fra amatører som professionelle. Som med Googles øvrige videoer søger man efter dem via Google Video, hvor man før kunne søge tv-programmer. De videoer, som kan ses, har en trekantet play-knap. Og søgningen foregår i metadata til videoerne.
Google rumsterer for øjeblikket med betalingsydelser, og videoerne er inde i billedet her.
Googleblog giver nogle eksempler på videoer med de forunderlige titler Robot, Dog Monkey doing karate, et UNICEF-indslag med David Beckham og et par stykker til.
Begivenheden er vidt omtalt allerede overalt i blog-verdenen. Klik selv ind på linkene i slutningen af indslaget, som blot er nogle få, som dette indslag har hentet oplysningerne fra.
Der skal nok komme talrige eksempler på svagheder og fordele ved dette nye produkt. Så jeg skal afholde mig fra at komme med kommentarer - også fordi jeg sidder med et 56K-modem, hvor videoerne stort set ikke kan afspilles. (Tilføjelse 28/6: Måske er det alligevel ikke mit 56K-modem: En artikel i Google Blogoscoped gør opmærksom på, at det heller ikke virker i Tyskland. Og har en teori om, at det heller ikke gør det i andre lande uden for USA. Læs i artiklen om hvorfor).
Dog vil jeg i al ydmyghed gøre opmærksom på at Yahoo video-søgning stadig eksisterer….
Links
Google blog
Search Engine Watch
John Batelle
Blog News Channel

Ingen kommentarer: