tirsdag den 17. maj 2005

Yahoo Radio

Indrømmet: Jeg er ved at blive afhængig af Yahoo Radio. Fandt den i forbindelse med lanceringen af videosøgemaskinen. Så med fare for at skabe flere radiomaner, følgende om Yahoo Radio. OBS: 57 K-modem er ikke tilstrækkeligt….

Opret først en konto. Det kræver Yahoo for at opbevare oplysninger om dine musikinteresser. Vælg i proceduren op til fem musikere eller grupper som er dine yndlings. Herefter er det sådan set bare at bygge videre på sin profil: Yahoo Music giver dig straks noget musik at lytte på. Overraskende hurtigt noget med dine yndlings. Faktisk blev jeg i starten ret overrasket over det, men det viste sig så senere, at den altid spiller favoritterne først. Så bevæger radioen sig længere og længere væk fra dine interesser, men det gør ikke noget: jeg har sjældent på så kort tid lært så mange nye, rigtig gode navne at kende.

På et tidspunkt nås dog grænsen: Så kommer der næsten kun rap-musik, fordi man så åbenbart er nået grænserne for ens egen profil og i stedet falder tilbage på det mest populære på Launchcast. Men på det tidspunkt orker man måske heller ikke mre musik.

Et af de virkeligt spændende ting er at mens du lytter til et nummer, er der talrige muligheder for at finde oplysninger: Om kunstneren (meget hentes fra All Music Guide), om tekster til de aktuelle nummer, om radiostationen der spiller og en række andre mindre ting. Eneste minus er at der ret tit kommer små reklamespots. De er dog ret korte, og visse af dem er mere som OBS-reklamer. (Her kan du ikke skippe!). Mange også om Yahoo selv.

Du skal huske hele tiden at rate nummeret. Der er fem indstillinger: fra never play again til Can’t get enough. Hvis ikke du gør det, stopper musikken efter få numre med forespørgsel om Are you still there? Der er også mulighed for at skippe numre, du ikke gider høre på. En ”lysavis” oplysninger undervejs også om mange forskellige ting: grunden til at det aktuelle nummer spilles (det kan fx være at det er det mest populære pt., eller anbefalet af andre som hører dine favoritter), link til tekster, kunstnere, andre som godt kan lide dette nummer, genrer og så naturligvis også hvordan du kan købe pladen (det er vel sådan skidtet finansieres…).

Alt sammen fungerer rigtig godt og hurtigt på en god internetforbindelse. Bedre end min hidtidige favorit, last.fm. Den var der ofte problemer med, så den er nu dømt ude!

Link
music.yahoo.com Generel side om Yahoo Music.

Ingen kommentarer: