mandag den 16. maj 2005

Dogpile sammenligner fund

Dogpile er en metasøgemaskine, som søger i bl.a. Google, Ask og Yahoo. Derudover er der faneblade for billeder, videoer, telefonnumre i USA mv. Metasøgemaskinekendere mener at det er en af de bedre. Nu har den i hvert fald fået endnu en facilitet: en mulighed for at sammenligne fund i forskellige søgemaskiner.

Almindelig søgning foregår som ellers: en søgeboks og så derudaf. Efter søgningen er der en menulinje med nogle forskellige knapper. Som udgangspunkt lander den på Best of all search engines. Det betyder at den har taget de bedste fund fra samtlige søgemaskiner og anbragt dem øverst.

Ved siden af denne knap er der knapper for Google, Yahoo og Ask. Med mulighed for at til- og fravælge. Hvis man klikker på disse, kommer der en kolonne frem til højre. Det er så den pågældende søgemaskines fund. Mange af fundene er skrevet på gul baggrund (fremhævet). Det er de fund, som kun denne søgemaskine har fundet. Vær dog varsom med at klikke alle tre frem på en gang: så er det næsten ikke til at se hvad der står i kolonnerne. Hvis man ikke vil have noget fremhævet, skal man fjerne markeringen øverst.

Princippet ligner lidt det som også sammenligningssøgemaskinen Jux2 har. Dogpile sorterer fund efter relevanskriterier. Hvilket erfaringsmæssigt favoriserer kommercielle sider, som har gode search engine optimizers (altså eksperter som er gode til at få internetsider sorteret øverst). Hunden hedder i øvrigt Arfie (arf-arf: vov-vov….)

Link:
www.dogpile.com Dogpile metasøgemaskine
www.websearchguide.ca/netblog/archives/003662.html Inspireret af Websearchguide

Ingen kommentarer: