fredag den 13. maj 2005

Yahoo Music nu lanceret.

OK, der skulle altså kun gå to dage, for forlydenderne viste sig at være rigtige: Yahoo Music er lanceret. I onsdags. Foreløbig kan man i USA prøve gratis i 7 dage. Det føjer sig til rækken af store nyheder inden for musik: Itunes er kommet til Danmark, kampagne for Bibliotekernes Netmusik, senest på Københavns Hovedbibliotek, med Sanne Salomonsen som trækplaster. Og nu altså også Yahoo Music.

Det mest opsigtsvækkende er prisen. Ca. halv pris af hvad andre tilsvarende tjenester tager: 5 $ pr. måned (hvis man vælger et årsabonnement, eller er det 7 $ pr. måned). Det skulle give adgang til over 1 million numre. Det er selvfølgelig dyrere, hvis man vil downlolade. Så koster det 0,79 $.

Musiklanceringen har været ventet længe. Yahoo investerede sidste år knap en milliard kroner i en digitale online jukebox Musicmatch. Og priskrigen på musik har allerede givet sig udslag torsdag i at aktierne på Real Networks og Napster faldt med hhv. 21% og 31%.

Ipod-ejere skal ikke glæde sig for tidligt: de kan endnu ikke bruges. Og Firefox kan heller ikke. Mon ikke Yahoo med dette udspil vil tiltrække et ungt publikum? Google er ikke i nærheden af noget lignende. MSN heller ikke. Måske er filosofien bag Yahoos udspil, at når først musikelskere er land et på Yahoo, så bliver de også hængende og bruger Yahoos andre faciliteter, fx søgning.

For gratister er der også noget at glæde sig over. Der er musikradiostationer. Her kan man vælge mellem en masse forskellige genrer. Der skulle være noget for enhver smag. Og så går der ikke længe, før der er musik i radioen. (Obs: dur kun i Explorer, ikke Firefox). Dette skal man tilsyneladende ikke betale for.

Det bedste er at oprette en konto for at få en tilpasset radio. Mens man lytter til musikken, kan man rate gruppen, nummeret eller albummet. Dette med at "personalisere" sig en radiostation er velegnet, hvis man ikke lige har lyst til at bruge en masse tid på at zappe rundt for at finde en god radiostation. Men det varer faktisk ikke mere end et par numre, før det begynder at slå igennem. Den kunstner jeg havde valgt som favorit, dukkede allerede op som nr. 2. Og siden har jeg sådan set blot skulle "tænde" for radioen.

Lyt med på
music.yahoo.com/unlimited/ Yahoo Music
launch.yahoo.com/launchcast/stations/default.asp Radiostationer med "selvvalg"
Se også Internetsøgning 9. maj 2005 om forlydender

Ingen kommentarer: