søndag den 22. maj 2005

Yahoo Danmark genåbnet

Som nævnt i gårsdagens indslag har Yahoo genåbnet sin danske udgave. Ikke bare som Google en dansksproget forside, men en side, som kun er henvendt til et dansk publikum. Det er noget vi savner. Så et stort skulderklap til Yahoo.

Udgaven er noget skrabet: Fanebladene over søgelinjen viser Web, billeder, nyheder og shopping. Derudover er der en direkte indgang til mail. (Jeg håber ikke at det betyder at Yahoo satser på et kommercielt tilsnit).

Shopping-delen er baseret på internethandelssiden Kelkoo. Det betyder at Yahoo her overhaler Froogle (Googles varesøgemaskine): der er masser af danske fund med. Me-e-e-n. Søg på cykler og der kommer en masse som ikke har noget med cykler at gøre: det er bøger, magasiner osv. fra e-boghandel. Har man først forvildet sig herover, er det umuligt at skifte til andre typer søgning. Man skal starte forfra i Yahoo. Forhåbentligt kun overgangsfænomen.

På samme måde med almindelig søgning. Her havner man ligesom hos storebror-Yahoo på en specielt søgeside. Den er helt uden shoppingfanebladet. Her er der kommet annoncer øverst. Jeg kunne ikke finde ud af, om det er deciderede reklamer, eller om det som hos Google er fund fra shopping-søgning.

Yahoo har for danskere haft flere fortrin frem for Google. Et af dem er nyheder. Fordi Yahoo også finder danske nyheder. Men først skulle man ind for at afmærke i avanceret søgning for at afklikke for danske nyheder. Det behøver man ikke mere: en søgning på "kronprinsesse mary" finder fint de danske nyheder.

Derudover også fx vejrudsigter. Storebror-Yahoo har en side med en masse søgefelter til specialsøgninger, bl.a. på vejret. En tilsvarende savner jeg lidt, især til de søgninger, hvor man også kan finde oplysninger om danske forhold. Man kan dog stadig bruge den almindelige søgning, fx weather copenhagen.

Men det er vel blot et spørgsmål om tid? Yahoo var en af de mest brugte sider i Danmark, da den lukkede. Den fortjener at blive det igen.

Besøg Yahoo Danmark:
dk.yahoo.com/ Yahoo Danmarks hovedside
dk.search.yahoo.com Yahoos søgesige

Ingen kommentarer: