fredag den 6. maj 2005

Video: Yahoo 1.0. Google flere tv-kanaler

Google Video har fået 12 nye kanalers videoer. Det drejer sig bl.a. om Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Travel Channel, Discovery Health Channel og CNN. Søgninger i Google Video på de nævnte kanaler giver op til flere tusinde videoer og videoklip. Som tidligere nævnt her på webloggen, kan man stadig ikke se videoerne, men blot forventningsfuldt se frem til at Google Video snart ikke er beta længere.

Til gengæld har Yahoo nu lanceret videosøgning som et faneblad over søgelinjen. Dermed er den ikke længere "beta", men 1.0. Ifølge Yahoos weblog gik reaktionerne på beta-versionen ikke så meget på, hvordan den virkede, men på indholdet. Derfor har Yahoo puttet noget mere i: MTV, Buena Vista, CBS News, Reuters, Discovery-kanalen, Bloomberg og flere andre.

Heriblandt er Archives levende billeder. Det rummer bl.a. et arkiv på 48.000 "ephemeral films" fra 1927 til 1987 (det dækker vist over korte, tidstypiske film). Interessant fordi det ellers tidligere var Google som "slugte" forskellige søgedatabaser, fx den internationale bibliotekssøgebase WorldCat. Perspektivet er at de to søgemaskiner nok har ambitioner om at blive Den Store Over-søgemaskine. Så behøver vi kun søge ét sted…

Google var også først med at tilbyde videoproducenter at uploade deres film. Nu svarer Yahoo igen med at inkludere andre services, hvor folk kan uploade deres video. Men altså ikke direkte til Yahoo. Sådanne upload-arkiver bliver der stadig flere af i takt med at bredbåndet breder sig. Se Underground Film, hvis mål er at blive et verdensomspændende sted for sådanne videoer.

Link
www.ysearchblog.com/archives/000106.html Yahoo weblog om videosøgning
video.search.yahoo.com/ Yahoo search med faneblad til video.
battellemedia.com/archives/001485.php John Battelle om Googles videosøgning
www.undergroundfilm.org Underground Film
erikhoy.blogspot.com/2005/01/videosgemaskiner-nu-ber-jeg-dem-fru.html Internetsøgning om videosøgning

Ingen kommentarer: