torsdag den 14. april 2005

Styreord for søgning på bøger i Google

I al stilfærdighed har Google indført et styreord for søgning efter bøger i Google. Styreordet er ganske enkelt: Books on. Systemet er det samme som Internetsøgning før har omtalt for fx Vejret (weather) og for Filmanmeldelser (movies). Du skriver fx i Google søgefelt: books on denmark. Herefter vises øverst over søgeresultaterne nogle henvisninger: Book results for denmark.

I eksemplet henvises der til Jorgen Jensen: Prehistory og Denmark, William Shakespeare: Hamlet (det må være pga. citatet om at der er noget råddent i Danmark….) og OECD: Development Co-operations Reviews. Ikke ligefrem de mest oplagte, ville du måske med rette sige. Men det er også fordi styreordet kun søger i Google Prints, altså i de indskannede sider, som forlagene og forfatterne har stillet gratis tilrådighed for Google. Klikker du i linkene, kommer der en skannet side frem.

Det kan udnyttes endnu mere. Klikker du på More results from this book, kommer der en del flere sider op. Faktisk kunne jeg få over 300 sider ud fra How to do everything with Google. Den kom frem med søgningen books on google. Hvilket må være ganske tæt på hele bogen. Godt nok en meget besværlig måde at skulle stykke bogen sammen på, men med lidt tålmodighed burde det kunn e lade sig gøre. En anden måde er at benytte bladre-funktion ved siderne. For de som er vant til at søge på Amazon, vil dette være ganske velkendt.

Det virker dog ikke altid. Ved visse fund får du en meddelelse om at siden ikke kunne åbnes. Du kan fx få besked om at klikke på About this book. Her er kun oplysninger om bogen.

Google Prints styreord
www.google.com/help/features.html#book

Ingen kommentarer: