fredag den 15. april 2005

Find melodien: Musipedia

Ideen bag denne musik-søgemaskine er at du skal blive i stand til at finde en bestemt, men ukendt sang eller melodi ved at beskrive denne. Det kan du gøre ved at lave en kontur af melodien: op den går op eller ned (kaldet Parsons Kode), eller du kan fløjte den. Du kan også indspille via en midifil, søge på tekst og Den skulle dog mest indeholde klassiske melodier. Pop og moderne musik er ikke så godt repræsenteret.

Søgebilledet ser da også helt anderledes ud end en "normal" søgemaskine. Ud for søgefeltet Melodic Contur kan du med Up, Down og Repeat angive hvordan melodien går. Du kan også angive emneord. Husk at * i starten af søgefeltet (Parsons Kode) er udgangstonen på melodien. Jeg prøvede et par gange på "Der er et yndigt land", men forgæves. Måske er den der slet ikke? Bedre gik det med den svenske: Du gamla, du fria. *RDRRUURDDD gav et hit, nemlig …. Du gamla du fria! Så den virker altså. Den gav så også nogle helt vilde andre muligheder, men….

Så fik jeg blod på tanden og skulle også lige prøve med My old Kentucky Home og Love med Tender. De gik begge to rent hjem på *RRDUUUDUUD og på *UDUUDUDDDUU. Ved at klikke på en højttaler kan Musipedia også afspille melodien som MIDI-fil. Så nu tør jeg godt anbefale søgemaskinen. Jeg har dog ikke prøvet det med at indspille eller fløjte en melodi.

Desuden kan du afgrænse til forskellige kategorier. Her fremgår det desuden hvor meget maskinen egentligt indeholder: Klassisk: 10.596 melodier, Pop 2.381 melodier, Folk Songs 17.086 melodier og nationalsange 104 melodier.

Musipedia bygger på en anden melodisøgemaskine, Melodyhound (indtil 2004)

Find melodien på:
www.musipedia.org/ Musipedia

Ingen kommentarer: