onsdag den 6. april 2005

Overskrift – danske rss-feeds.

I USA og Tyskland er de to fænomener weblogs og rss-feed meget udbredt. Det er de ikke i Danmark - endnu. Her går det mere stille og roligt. Efterhånden som weblogs skal tælles i tusinder, opstår behovet for et overblik over disse, både adresser og de med rss-feeds. Et af de bedste bud på et sådant er Overskrift. Den er (som den danske blogosfære i øvrigt) under udvikling, men der er mange gode oplysninger at hente.

Pt. indeholder Overskrift 3628 (1575 godkendte) feeds med 67583 artikler. (ultimo marts 2005). Så helt uoverskueligt er det altså ikke. Der er flere måder at få et overblik: der er kategorierne, emnerne og søgning. Det hele er under opbygning, så siden fremstår stadig lidt ufærdig. Men der er dels et emnekatalog med 11 kategorier (fra Computer og Internet til Underholdning) med en række underkategorier. Et feed er kun rubriceret i en kategori. Dels en emneopdeling, hvor et feed godt kan være placeret i flere. Emneopdelingen har 8 hovedtyper. Fx hvem der har lavet dem eller hvad det er, fx organisationer og virksomheder – eller det måske mest spændende: weblogs. (pt. var der knap 2.800 registrerede weblogs)

Hertil kommer så statistik – den er dog ikke helt så gennemskuelig. Men måske er det bare mig der ikke kan se hvad det skal bruges til?

Det skulle således nu være nemmere at browse rundt i emner og finde relaterede feeds og samtidigt kan man - når man har fundet et interessant feed - finde hvilke andre feeds som tilhører samme emne-område.

Overskrift har eksisteret i lidt over et år, men er allerede nu en af Danmarks største samling af feeds. Det er lavet af Stefan Bøgh-Andersen. Enkeltmandsforetagender risikerer at ophavet ”kører træt”, tænk fx på Armarium stoppede. Opgaven ligger der imidlertid: der er brug for et dansk sted.

Så kig efter på
www.overskrift.dk Overskrift

Ingen kommentarer: