tirsdag den 5. april 2005

Nyt på Ixquick – bl.a. telefonnumre i hele verden

Mange bruger metasøgemaskiner med stor succes. Ixquick er af kendere betragtet som en af de bedre. Dette på trods af den hverken søger i Google eller Yahoo. Den har nu fået en del nye faciliteter.

Det specielle ved Ixquick skulle være dens tildeling af stjerner til fund. Fem stjerner betyder fx at et fund er ranket i top-10 hos fem af søgemaskinerne, to stjerner betyder kun to søgemaskiner osv. Filosofien bag er altså at ”konsensus” af søgemaskinerne skulle give det bedste resultat. Det vil jeg overlade til læserne at bedømme. I hvert fald skulle Ixquick nu have forbedret sin algoritme, samt fået en ansigtsløftning.

Et flueben viser lignende resultater. Og på tilsvarende vis kan du fjerne disse lignende resultater. (Krydset). Det lyder velkendt, men faktisk er det ganske nyttigt. Kik eventuelt i de små bokse ved klikket.

En af de måske mest opsigtsvækkende nyheder er at den kan søge i mange landes telefonbøger. (International Phone Directory). Og det virker i hvert fald i Danmark, skulle jeg hilse og sige! Man skal vælge et land. Man kan altså ikke bare søge i hele verden. Og så kan man slå op på hvem der ejer hvilket nummer. (Indstil maskimen på Reverse). Det virker også på mobilnumre.
De nye tiltag er kun i beta. Så det kan være at de ændrer sig lidt i den kommende tid.

Link
www.ixquick.com Ixquick
www.searchengineguide.com/senews/featured/003925.html Læs mere

Ingen kommentarer: