torsdag den 7. april 2005

Google satellitbilleder af USA og Canada

Er du interesseret i at se lokaliteter i ovennævnte to lande? Fra oven og ned til at kunne se biler, buske og træer? Så kan du gøre det på Google Maps. Som nævnt allerede 1. november 2004 på Internetsøgning har Google opkøbt Keyhole, og dette har nu muliggjort denne service. Alle de store byer og sågar nogle småbyer skulle være med.

Fremgangsmåden er ganske enkel. Jeg fandt det lettest bare at skrive noget i søgefeltet øverst oppe, fx kansas city overland park eller mountain view california, eller simpelt hen bare: google, yahoo, teoma eller ask jeeves (for nu at se hvor idolerne ret fysisk er henne…). Før du kan se satellitbillederne er det nødvendigt at klikke i linket Satellite øverst og yderst til højre i den orange statuslinje.

Dette leder over i et oversigtskort hvor også nogle karakteristiske lokaliteter er afmærket. Det er nogle omvendte røde dråber med bogstaver i. Bogstaverne står så forklaret til højre for kortet. Det ser ud som om at Google Maps prøver at gætte sig til hvilke du ellers er interesseret i.

Jeg fandt således ud af at de fire søgemaskiner ligger ganske tæt på hinanden. Og at Googleplex ligger tæt på Stanford Universitet (hvor Googles grundlæggere Page og Brin gik). Af faglig interesse prøvede jeg også New York Public Library. Den gik også fint igennem

Det er muligt at ændre fokus og at ændre zoom med en lille skala øverst til venste i satellitbilledet. For USA- og Canadainteresserede er dette ganske interessant. Andre kan så blot blive imponerede over hvor tæt satellitbilleder kan komme. Man kan næsten se mennesker vandre rundt.

Google Maps er ikke ene om satellitfotoer. Microsoft har også en: Terraserver. Den er dog knap så fiks som Googles. Og er i sort-hvid. Til gengæld har den valgmulighed for at se et topografisk kort over samme område som satellitbilledet, samt se forskellige fotoudgaver fra forskellige årstal af samme område.

Kobenhavns Kommunes Bibliotekers Google-Guide har en side under udarbejdelse om kort og satellitfotoer på Google, så her vil du altid kunne finde dem igen. (Se under link)

Link
maps.google.com Google Maps
bibliotek.kk.dk/soeg_bestil_forny/googleguide/Kort/ Google-Guide om kort og satellitfotoer
terraserver.microsoft.com Terraserver

Ingen kommentarer: