lørdag den 16. april 2005

Få din video på Google

Google har som før nævnt en videosøgning i beta. Nu er det så muligt for private og producenter at oploade deres videoer til denne. I præsentationen står der at "Eventually your work will be included…". Det skal fortolkes som at Google forbeholder sig ret til ikke at acceptere alle videoer. Det gælder fx porno, pædofili og andet. Derimod ser det ikke ud til at feriebilleder, det-er-ren-kagemand-hjemmevideoer o. lign. skulle falde for kvalitetskrav.

I øvrigt ser det ud til at være ret risikofrit at uploade videoer. Det er muligt at fjerne dem igen ved at skrive til support-teamet. Og sikkert for at tilfredsstille kommercielle videoskabere er det også muligt at opkræve en afgift. I første omgang betaler man til Google, som så efterfølgende videresender 70% til producenten. Videoproducenter gør dog klogt i lige at sætte sig ind i bestemmelserne først.

Med det har Google profileret sig over for Yahoo's videosøgning. (Mon Yahoo snart annoncerer det samme?). Googles videosøgning virkede ellers i første omgang noget bleg i forhold til Yahoos. Og det vil nok også tage lidt tid før vi kan se resultatet. Foreløbig fylder Google blot indhold i.

Men hvorfor i øvrigt bruge søgemaskinernes videosøgninger? Hvorfor ikke bare bruge de almindelige websøgninger til at finde videoer? Det er emnet for en artikel i Google Tutor. Og indrømmet: begyndere kan godt stå af her. Kun video- og søgeentusiaster bør læse videre. Artiklen beskæftiger sig med hvordan internetsøgere med specielle søgestrenge kan finde samlinger af videoer på almindelige hjemmesider.

Jeg har en svaghed for søgestrenge som kreativt anvender søgekoder som fx inurl: og kombinerer det på ekvilibristisk vis med kombinatoriske tegn. Og det gør denne artikel! Alene af den grund bør du måske læse den: den viser lidt om potentialet i at bruge meget avancerede søgninger.

Upload og læs mere:
video.google.com/ Googles videosøgning
video.yahoo.com Yahoos videosøgning, som i øvrigt har selvstændigt faneblad
www.google.com/googleblog/2005/04/google-wants-your-video.html Om Google video
www.googletutor.com/2005/04/14/google-video-upload/ Artikel fra Google Tutor
www.googletutor.com/2005/04/15/voyeur-heaven/ Google Tutor om videosøgning

Ingen kommentarer: