fredag den 29. april 2005

BBC-side for folke- og gymnasieskoler

BBC har en ganske omfattende materialesamling til brug i folkeskole og gymnasium. Rettet mod såvel eleverne som. lærere og pædagoger. Den er inddelt i alderstrinene 4-11, 11-16 og over 16. En stor del af konceptet bygger tilsyneladende på leg-og-lær. Derudover er der spil, for lærere og tip til forældre.

Fagene går således igen alt efter alderen. Især for de mindste foregår det ofte via leg og spil. Fx et spanskkursus for de yngste, hvor to spillere skal dirigere deres spillere hen på de rigtige ord, som gentages indtil en af dem rammer det rigtige ord. Det hele står på engelsk, så det er måske ikke umiddelbart brugbart på dette alderstrin. Men engelskkyndige elever vil kunne få en del ud af de mange flotte sider. Selvfølgeligt animerede, med masser af visuelle virkemidler og lyd.

Meget af det vil formentlig kunne bruges som inspiration af de nævnte faggrupper. Men der er også meget at hente for selvstuderende. Og så gør det heller ikke noget at det er ganske underholdende! Internettet er perfekt til netop denne form for instruktion. Og BBC udnytter det til fulde.

BBC skole
www.bbc.co.uk/schools/

Ingen kommentarer: