torsdag den 28. april 2005

Findory - godt nyt for nyhedselskere.

Findory er en såkaldt personaliserende nyhedssøgemaskine: Den kigger på hvilke artikler du klikker på, og gætter så hvilke andre, lignende du måtte ønske. Og Findory følger med tiden: den fornyr sig. Nu har den også weblogs med. Men der er også andet nyt.

Funktionaliteten i nyhedssøgningen er som i "gamle dage", med sole. Dette system er nu også overført til weblogs. Og det gør Findory til et ganske godt alternativ/supplement til Feedster, Technorati og Daypop. De kan ikke på tilsvarende vis indsnævre. Check selv. Jeg valgt et emne (Tech) og noget om Yahoo. Allerede efter første kik i en artikel var der flere andre relevante. Jo flere jeg klikkede på, desto mere præcis var de artikler som stod øverst. Det samme gælder for søgninger.

Findory virker kun på den computer, hvor der er blevet søgt på Findory før, og den sletter oplysninger der er mere end et vist antal uger gamle (3 før i tiden). Du kan forhindre at det hele forsvinder ved at logge på.

Såvel ens tidligere artikler som søgninger gemmes, så de kan genfindes. Her kan du også fjerne uønskede artikler - det kan jo ske at du kommer til at klikke på en forkert, med fatale følger for støj i kommende visninger.

Væl mellem at få vist nyheder og weblogs hver for sig, eller side om side. Udvalget er overvejende engelsksprogede online aviser, tidsskrifter og magasiner. Det kan derfor heller ikke betale sig at søge med danske gloser. Nyheder om Danmark findes bedst ved at søge meget bredt, fx med ordet denmark.

Dd. gav det på blogsiden en del artikler om Marys graviditet. Men ellers var der noget om ludomani, dronning Margrethes angreb på fundamentalistiske indvandrere. På nyhedssiden så det lidt mindre ugebladsagtigt ud. Kun den første håndfuld nyheder var dog mindre end et par dage gamle.

Få styr på nyheder og weblogs
www.findory.com Findory
bibliotek.kk.dk/uddannelse/brugsanvisning/afgr/pers/view KKBs vejledning om Findory. (kig halvvejs nede, efter MyJeeves).

Ingen kommentarer: