torsdag den 3. marts 2005

Yahoo Movies

Konkurrencen inden for søgemaskinerne er knivskarp. Kun ganske få dage efter at Google introducerede den nye søgekode på fild (movie:), har Yahoo lavet sin version af samme type søgning. Den er dog radikalt anderledes end Googles. Yahoo’s profil i forhold til Googles er mere kommerciel, og det er da også mere rettet mod at købe eller gå i biografen. Hvor Googles er mere for at søge baggrundsinformationer om film. Derudover er det også muligt at lave personalisering og søge på dvd, samt ”Greg’s preview”. Dette sidste er informationer om kommende film af Greg Dean Schmitz.

Søgning på fx Breaking the Waves giver kun et hit. (I modsætning til Google, som jo giver ganske mange anmeldelser). Jeg har prøvet at efterforske hvorfra Yahoo har hentet oplysninger. Nemlig ved at søge på en sætning fra anmeldelsen. Det gav bl.a. fund fra siderne IFilm og Collective Chaos. Men de kan have det andre steder fra.

Forskellen på Google og Yahoo på dette felt er som sagt kort at Yahoo er for den almindelige bigrafgænger, som blot lige skal have nogle hurtige oplysninger. En slags ”Filmagasinet” på internettet. Mens Google er bedre egnet til et mere dybtgående studium af film (uden dog at der ligefrem er tale om et akademisk niveau!).

Prøv Yahoo Movies på:
movies.yahoo.com Yahoo Movies

Ingen kommentarer: