torsdag den 3. marts 2005

Turboscout – ny metasøgemaskine.

Metasøgemaskiner søger i mange søgemaskiner. Langt de fleste blander resultaterne sammen – hvilket ikke altid er lige godt. En enkelt gav tidligere mulighed for at søge i dem på skift via nogle små ikoner. Det sparede tid: man behøvede ikke at lave særskilte søgninger i hver enkelt søgemaskine fra deres hovedsider. Det var Queryster. Den eksisterer stadig, men er nu et emnekatalog.

Heldigvis er der kommet en lignende søgemaskine: Turboscout. Konceptet er det samme som i den ”gamle” Queryster: fra et søgefelt laver man en søgning. Dernæst er det muligt via et enkelt klik at lave den samme søgning i en anden søgemaskine. Og det gælder ikke kun websøgning. Det gælder også billeder, nyheder, leksika, shopping, weblog og audio & video. Naturligvis ikke i samtlige søgemaskiner, men dog et kvalitativt godt udvalg.

Som så mange andre webprodukter (Daypop, Fagan Finder m.fl.) er det et enmandsværk, oven i købet af en ganske ung person, William Chee Wai Long, Singapore, født 1984.

Og hvad så med Queryster? Tja, det er nu forvandlet til Open Directory, såvidt jeg kan se. Som følge heraf er det også fjernet fra Københavns Kommunes Bibliotekers Internetvejledning. Til gengæld har Turboscout så overtaget Querysters plads. Se selv efter på:
www.turboscout.com Turboscout.
bibliotek.kk.dk/uddannelse/brugsanvisning/emnord/turboscout Vejledningen om Turboscout

Tilføjelse 4. marts.
En anonym henvendelse har gjort opmærksom på Mr. Sapo, som er en lignende søgemaskine. Altså efter samme koncept som Turbo Scout. Jeg kender den ikke, men den ser faktisk udmærket ud. Bort set fra at den ikke dur med æ, ø og å. Adressen er mrsapo med det sædvanlige www og .com bagved.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

-- MrSapo