onsdag den 30. marts 2005

"Støj" på internettet.

Konferencen Search Engine Strategies 13.-16. december 2004 beskæftigede sig bl.a. med støj (spam) på internettet. Dvs. det som generer alle der søger på internettet: at useriøse internetsider formår at blive blandt de 20-30 første fund. Der er alskens motiver til det: at ville sælge et produkt, at formidle et religiøst eller politisk budskab, eller blot slet og ret synes at det er "sjovt". Da du kan gøre noget ved, skal kort refereres fra Search engine Watch' artikel om konferensen.

Yahoo, Google og MSN betegner spam som internetsider som i med fuldt overlæg forsøger at snyde søgemaskiner til at give upassende resultater og fund af dårlig kvalitet. Det kan gøres på utallige måder: anvende emneord som intet har med hjemmesiden at gøre, omdirigere, gentage emneord mange gange, linkfarme, skjult tekst samt en snes andre tekniske metoder.

Søgemaskiner ser alvorligt på den slags og prøver at bekæmpe det. De anser det for at være legitimt nok at optimere sine sider, men ikke at over-optimere dem. Derudover er der også internetsøgere rapporterer det til søgemaskinerne, når de støder på en sådan side. Hvis du opdager en useriøs spamside, kan du skrive til: Google (www.google.com/contact/spanreport.html), MSN (support.msn.com/feedbacksearch.aspx) og Yahoo ( add.yahoo.com/fast/help/us/ysearch/cgi_reportsearchspam). De vil så undersøge om der er grundlag for at straffe siden eller helt fjerne dem fra indekset.

Læs hele artiklen:
searchenginewatch.com/searchday/article.php/3483601

Ingen kommentarer: