tirsdag den 15. februar 2005

"Sjove" Google-kopier: Doogle og Gizoogle.

En del søgemaskiner bruger Google til at lave "sjov". Om det så er sjovt eller ej, må læserne bedømme. Her er i hvert fald to nyere eksempler.

Doogle er en fanatisk irsk-øl-søgemaskine. Med et lummer-sjofelt formål. Dens undertitel er The Feckin' Search Engine of Ireland. Bort set fra at den måske ikke er sjov, så viser den at man faktisk godt kan bruge Google som en specialsøgemaskine. Doogle har anbragt "sjove" ord, men det kan jo altså også bruges til seriøse formål. Med andre ord… se fx www.soople.com.

Allerede på fanebladene er der noget galt: Drink fører direkte til Guiness' hjemmeside. Afprøv selv fanebladene med Arse (henter en EU-pdf-fil). Den avancerede søgning leder til Google Ireland. Ellers går det ud på at dit søgeord automatisk bliver koblet på en kombinatorisk søgning med et eller andet forbundet med øl eller irske, uforståelige ord (gobshit, leprechaun, arse, gaeltacht). Googles I'm feeling lucky er erstattet med I'm feeling Bolloxed, og føjer blot yderligere et ord på søgningen. Resultatet er som regel at du lander på nogle sider med lokale irske øl. Og søgetiden er, ifølge opgivelserne, gerne timelange.
doogle.dsg.cs.tcd.ie/ Doogle, eller www.doogle.org

Gizoogle bygger på et koncept som er set før: den indføjer rap-sætninger i fundene, fx and yo momma, now motherfuckers lemme here ya say hoe, endelser som zzay, og mange a'er på tilfældige ord (Vejledninga, vejvisa fo*), nigga, get yo , bitch spittin' that real shit, Fo'-fo' desert eagle to your motherfuckin' dome, og videre i den dur. Nogle steder passer sætninger ind, andre steder ikke. Sjovta? Yo

Også Gizoogle har forskellige faneblade, prøv dem selv. Et af dem er Translizzle Some Text. Herunder kan man indskrive noget tekst og få det "oversat". Således kommer den gamle slager "If I had a hammer" til at lyde en smule mere hip og moderne i denne version (og i øvrigt heller ikke helt ulig de maskinoversættelser som de rigtige søgemaskiner tilbyder):

If I had a hammer
Id wanna be gangsta in tha morning
Id hamma in tha even'n ... all ova this land,
Id wanna be gangsta out danger
Id hamma out a warning
Id hamma out love between all of mah wanna be gangsta n mah sisters
All pimp this land.

Men pas på med at overanstrenge maskinen. Allerede efter en håndfuld søgningen får du meddelelse om at det kun er tilladt at lave tre søgninger i timen. Ellers prøv transslizzle igen. Hvis den da ikke i mellemtiden er brudt sammen med spørgsmålet: Errrrorizzle! Whatchoo gone and dun for?
www.gizoogle.com Gizoogle

Ingen kommentarer: