mandag den 7. februar 2005

MSN’s søgemaskine og Encarta.

MSN’s nylancerede søgemaskine indeholder Encarta Answers. Det er eksperiment med hverdagssøgninger, således som fx også Ask er kendt for. Encarta giver oplysninger om geografi, historiske personer, begreber, udregninger mv. Svaret vises øverst over de øvrige webresultater. Med det har MSN nok udkonkurreret Ask på leksikon-området. At leksikon-området også er udsat for søgemaskinernes konkurrence, fremgår af at Google oprustede gevaldigt ved at udskifte Dictionary med Answers. (Se indslaget fra 2. februar).
Hvis du ikke kan finde denne facilitet på MSN, er det nok fordi de automatisk er blevet ledt over på den danske udgave af MSN. Klik på ”Back til search.msn.com”. Og alt skulle gerne være forklaret. MSN giver selv nogle eksempler på leksikale søgninger, men de er ikke umiddelbart klikbare, da de automatisk bruger den danske version (i hvert fald da jeg prøvede). I stedet opfandt jeg et selv.

Sådanne spørgsmål besvarer MSN kort og godt. Men det gør Ask også. Så hvad er så bedre ved MSN? Prøv fx med trick-spørgsmålet:

Umiddelbart svar i Answer: Internet: Although the World Wide Web is the most popular application, other Internet applications are widely used. For example, the Telnet application enables...

Et noget utilfredsstillende svar, men vent: der er flere muligheder, hele fire: Learn more giver en længere udredning om internettet. Related media gav ikke noget særligt. Related articles er en slags se-også-funktion. Encarta Answers: Bl.a. nogle artikler som prøver at besvare spørgsmålet. Og så skulle det spørgsmål vist være forklaret!

Encarta er ellers et betalingsleksikon. Men MSN har erhvervet sig et 2-timers fribillet til leksikaet på brugernes vegne. Du skal blot klikke på Encarta-linket på en MSN søgeside. Hvilket skulle give gratis adgang til leksekonartikler i 2 timer. Fribilleten gælder dog ikke hele Encarta. Uret tikker under søgelinjen undervejs (tæller ned), men kun når du er inde i Answers, ikke hvis du går ud igen. Så der er rigelig tid!

Encarta Answers består ifølge MSN nu af 1,5 mio svar, begreber osv. Answers besvarer spørgsmål. I den avancerede MSN-søgning kan du indskrænke søgningen til kun at søge i Encarta.
Hvorvidt Encarta Answers er bedre end Google's nye samarbejdspartner, Answers, er op til brugerne. Tålmodige internetsøgere kan glæde sig over begge dele....

Se mere
search.msn.com/ MSN søgemaskine med Encarta
encarta.msn.com/Default.aspx Direkte ind i Encarta

Ingen kommentarer: