tirsdag den 8. februar 2005

Information: Ny, smart metasøgemaskine

Information er en metasøgemaskine med samme koncept som Queryster. Dvs. at brugeren på skift for mulighed for dels at lave i forskellige former for søgninger og dels vælge mellem forskellige søgemaskiner og søgesteder.

Hovedsiden byder på forskellige former for søgninger: almindelige websteder (de 8 mest anvendte søgemaskiner), leksika (8 styks), multimedier (=billeder), shopping, weblogs (4 søgemaskiner), artikler (6 databaser) og grupper (2). Læg mærke til at der er to rækker faneblade: Et til hovedemnerne, et til søgestederne. Der er også en grafisk version af disse. Ligesom der er et emnekatalog.

Posterne er meget kortfattede. Og de er specielt indrettede til at bruge i personaliserede søgninger. Her kræver det dog at man opretter sig som bruger. Jeg har ikke prøvet. Men det ser ud som de efterhånden andre kendte personaliseringer, fx på MyJeeves.

Den er ikke så omfattende som Queryster, men til gengæld er den noget lettere at overskue og også med et mere ”smart” design. Den har samme skavank som Queryster: æ. ø og å bliver maltrakterede. Synd for danske brugere, men absolut et besøg værd

Link
Information.com information
www.queryster.com Queryster

Ingen kommentarer: