søndag den 20. februar 2005

Levende internet: Annodex.

Singing Fish, Yahoo Video og Google Video, Blinx. Mange søgemaskiner kan finde "levende billeder" og lyd. Få er imidlertid de som opererer på videoers præmisser. Videosøgninger hverdag indtil nu kræver forberedelser: installation af medieafspillere, fundene er længe om at åbne - hvis de da ikke er døde. Glæden ved at se multimediefilerne har dog altid overskygget besværet med at få dem at se.

Nu tegner en ny fremtid sig: Det levende internet. Annodex kan anvendes i Explorer og Firefox. Når den er downloadet, afspiller den videosider på sådanne siders præmisser. Ikke på den multimedieafspiller som du tilfældigvis har, eller den måde som søgemaskinerne viser fundene. Det hele er så vidt jeg kan se endnu fremtid. Men Annodex giver nogle eksempler på forskellige videosider. Et kik ind i fremtiden. Resultatet er imponerende: I stedet for en skærm indrettet på tekst, får du en skærm som er indstillet på at afspille lyd og billede. Næsten som et avanceret fjernsyn. I Firefox ser det i hvert fald godt ud.

Jeg er ikke noget teknisk geni. Så jeg har ikke afprøvet alle andre små fine detaljer som Annodex reklamerer med. Det synes at åbne op for helt nye muligheder med internettet, som hidtil jo kun har drejer sig om tekst og billeder. Multimediefunktionen er slet ikke blevet udnyttet fuldt ud. Af gode grunde: filerne er meget tunge. Men med bredbåndsforbindelser synes de problemer at være overvundet. Så vidt jeg kan se, kan man ikke søge endnu, for der er endnu ikke så meget af denne type filer "derude". Men hvis nogen skulle få lyst til at uddybe, så skriv endelig om det.

Prøv det selv:
www.annodex.net/ Herfra kan Annodex downloades

Ingen kommentarer: