tirsdag den 22. februar 2005

Pandia post: Søgemaskine-prisuddeling 2004

Pandia Post er et søgemaskinenyhedsbrev med rødder i det skandinaviske. Bl.a. er Internetbrus’ Lars Vaage tilknyttet bladet. Det uddeler hvert år nogle ”priser” til forskellige søgemaskiner og deslige. Og nu er spændingen udløst for 2004.

I år er der dog ikke så mange overraskelser. Prisvinderne giver nogenlunde sig selv. I år er det mere interessant at holde øje med kandidaterne. Her synes Pandia Post dog at være noget traditionel. Google blev nr. 1 blandt de generelle søgemaskiner. Yahoo, MSN og Ask er her vurderet på de næste pladser (jeg ville også have placeret Teoma her, men den servicerer Ask).

Lidt ufortjent synes jeg at Ixquick er kåret som bedste metasøgemaskine. Her ville jeg have foretrukket Queryster eller Ez2find (som dog også er Highly Recommended). At Vivisimos Clusty også er nævnt her er lidt underligt.

Det giver også sig selv at Search Engine Watch er det bedste sted at orientere sig. Men når nu Pandia er så interesseret i opkomlinge, så er der da kommet en række særdeles gode weblogs fra fx John Batelle og SiteLines. De er efter min opfattelse mere anbefalelsesværdige end Traffick.

Udover disse er der også forskellige andre, diskussionsgrupper og bøger. Alt i alt værd at kigge på, idet de forskellige steder naturligvis får et par ord med på vejen. Se dog også denne weblogs kilder ude til venstre.

Læs mere
www.pandia.com/post/025.html Pandia Post
battellemedia.com/ John Batelle Searchblog
www.workingfaster.com/sitelines/ SiteLines

Ingen kommentarer: