fredag den 11. februar 2005

De mest brugte søgemaskiner.

Ifølge Nielsen/NetRatings (se link nederst) er brugerne af søgemaskiner ganske gode til at finde de mest effektive søgemaskiner. Det fremgår af instituttets årlige stikprøve. Den foregår i december hvert år. I nedenstående artikel kan du også se tabellerne.

Google ligger klart som nummer et med knap 45 % af brugen, mens Yahoo i forhold til 2003 har overtaget MSN's andenplads. MSN må så tage til takke med en lidt ufortjent tredjeplads. Her burde Teoma nok have befundet sig, men den er slet ikke med i top ti. Det er til gengæld Ask (som ejer Teoma) - på en femteplads. AOL - som i Danmark er næsten ukendt - ligger på en fjerdeplads. Den er umådelig brugt i USA. Og omtalt her på webloggen i januar.

Hvis man regner nyhedssøgemaskiner med, så skubber Yahoo News Ask ned på en sjetteplads. Som en spændende nyopkomling er Information. (Se tidligere på Internetsøgning). Og herefter følger Google News. Det er et rimeligt valg at Yahoo News har ca. 3 gange så mange brugere. Yahoo News er også min foretrukne, frem for Google News.

Med lanceringen af en endelig version af MSN kan der dog laves om på den rækkefølge i 2005. Google har i øvrigt øget sit forspring i forhold til 2003, stort set på bekostning af samtlige andre kandidater i top 10.

Se omtalen
www.isedb.com/news/article/1108

Ingen kommentarer: