mandag den 13. december 2004

World Press: Anderledes (alternative?) nyheder
Nyhederne er præget af en håndfuld store nyhedsbureauer som AP og Reuter. Alternativet er ofte politiske eller religiøse medier som står inde for en bestemt ideologi. Hvis du ønsker noget ud over disse, kunne du måske prøve World Press. Den er lidt "NGO-agtig".
Den blev oprettet i 1997 for at holde øje med de emner og debatter som foregår i alverdens aviser og magasiner. Den rettede sig oprindeligt især mod læsere i USA fordi de ikke er så interesserede i hvad der foregår andre steder i verden. Det er i hvert fald en gængs opfattelse. Nogen ville måske mene at de europæiske medier i virkeligheden ikke er så meget anderledes end dem i USA. Ikke kun på grund af globaliseringen.
Lidt diplomatisk kunne det formuleres som at selv europæiske medier har en tendens til at se verdensbegivenhederne ud fra perspektivet fra deres egen lille andedam. Under alle omstændigheder, så er dette netop World Press' beskedne formål: ved at sammenstykke alle disse "andedams-synsvinkler" får læserne mulighed for at danne sig et samlet oversigt. Og så selv drage konklusioner ud fra det. Hvis du kikker på forsiden af World Press, vil du hurtigt se hvad der menes med det: der er overskrifter fra mange forskellige lokale og nationale aviser som du sikkert end ikke havde hørt om før.
De vises i World Headlines. De opdateres hvert kvarter. Og viser altså nyheder fra alle egne af verden. I modsætning til de fleste andre nyhedssites, så kan du se hvilken observans avisen har. Det kan være liberal, independent, semi-official, conservative, government-owned o. lign. Og det er altså ikke nødvendigvis de mest kendte som du oftest render ind i på Google News eller Yahoo News.
World Press har også deres egne redaktører rundt omkring I verden. Som alle andre nyhedsbureauer. De publicerer også egne artikler.
Som hjælp til læseren har World Press også nogle leksikale afsnit:
Country profiles med en stribe ultrakorte oplysninger om hvert land. Og kort. Link til medier i landet samt de seneste nyheder om landet.
Oversigten med link til alverdens nyhedsmedier fås bedre andre steder. Men er der dog. Derimod er der talrige link til "tænketanke" og NGO'er.
Link
www.worldpress.org/ Hovedsiden
worldpress.org/map.cfm Landeoversigterne.

Ingen kommentarer: