lørdag den 4. december 2004

Google husker hvad den finder…
Som bekendt er det svært at få ”slettet” noget når det først én gang er indekseret i Google og andre søgemaskiner. Det har nogle pårørende til soldater i Irak måttet sande. En soldat fra USA havde lagt nogle billeder ud på nettet. De fleste af de hundredvis af fotos viser militært hverdagsliv. Ni af dem er opbevaret i Google’s indeks. Og tilsyneladende viser de at overgrebene mod fangerne fandt sted lang tid før hidtil antaget, maj 2003. De viser Navy SEALs soldater som sidder oven på blodige fanger med håndjern og hætter på.
Andre fotos viser brutale scener fra huse og arrestationer af beboerne her.
Ifølge AP er siden ikke længere tilgængelig. (Og der er heller ikke noget at finde på adressen smugmug.com som AP opgiver som kilde). Men sidens ophav havde åbenbart glemt at hvis først en version af en webside er optaget i Google’s indeks, ja så er det næsten umuligt at få ud igen. Materialet vil nu indgå i en undersøgelse som muligvis kan føre til retssager lignende dem i Abu Ghraib.
Sagen minder lidt om historien om en kommune som ved en fejltagelse kom til at lægge fortrolige dokumenter ud på nettet. De blev fundet af Googles søgerobot. Og har siden ikke været fortrolige mere…. Så pas på inden du lægger noget ud: Vær sikker på at du ikke senere fortryder.

Ingen kommentarer: