lørdag den 4. december 2004

Page Rank i Googles værktøjslinje: Kun for sjov???
Mange internetsøgere har downloadet Googles Toolbar. Og i tilgift fået en lille grafik som tilsyneladende viser en given sides Page Rank. (En grøn markering fra 0/10 til 10/10).
En ansat i Google Support har "officielt" i et onlineforum fortalt at den "kun er for sjov". Dette angiveligt for at forhindre hackere i at få adgang til data om en sides Page Rank. Google opdaterer derfor kun meget sjældent Page Rank-data, i gennemsnit hver 7. måned.
Til beroligelse for webmastere som til deres rædsel opdager at de har Page Rank 0/10. De skal så bare vente til næste opdatering. Den viste grafik er ikke den aktuelle. Til gengæld bruger Google den "rigtige", altså den aktuelle Page Rank, til at sortere fund.
Dette dementeres nu "uofficelt officielt" af en ansat på Google under pseudonymet "Google Guy" (som formodes at repræsentere Google). (Search Engine Roundtable). Search Engine Watch's Danny Sullivan er ligeså forvirret som du sikkert er nu (se link).
Hvad kan vi andre lære af den historie? At det måske ikke er nødvendigt med Google's værktøjslinje! Bort set fra at den fylder en hel del øverst i browseren, så er nogle af funktionerne altså sandsynligvis overflødige.
I stedet kunne du benytte lejligheden til at skifte browseren ud med Firefox. Til standardversionen af Firefox hører et søgefelt ikke bare til Google, men også Yahoo og andre (med mulighed for at downloade snart sagt alle du måtte have lyst til at søge i). Hvis du skulle mangle Page Rank-grafikken, kan du downloade den fra Firefox' "extension"-side. Her får du den så diskret anbragt nederst til højre i proceslinje, i øvrigt sammen med Alexas lignende. Så har du også lidt at sammenligne med.
Spol lidt tilbage i webloggen fra november for flere indlæg om mulighederne i Firefox.
Læs mere
blog.searchenginewatch.com/blog/041202-150227
www.searchengineguide.com/laycock/002783.html

Ingen kommentarer: