tirsdag den 21. december 2004

Flere online-biblioteksmaterialer på vej.
Ifølge en artikel i Information World Review skulle 10 internationale biblioteker og 2 større biblioteker i USA have indgået en aftale om at samle deres digitaliserede bøger i Internet Archive. Og stille det gratis til rådighed for alle. Det drejer sig bl.a. om tre canadiske universitetsbiblioteker (Toronto, Ottawa og McMaster), Library of Congress og Mellon University Library i USA, European Archives og Bibliotheca Alexandrina.
Internet Archive (tidligere Wayback Machine) er i forvejen et af de største arkiver for gamle websider. (Og jeg havde en artikel undervejs om hvordan det også opbevarer gamle live-koncerter. Men mere om det i et senere indslag….).
IWR citerer en meddelelse fra Internet Archive hvori der står at der er over 1 mio bøger på vej over i arkivet. De 50.000 første vil være tilgængelige i første kvartal af 2005. Jeg har dog ikke kunnet finde denne meddelelse.
Begivenheder på internettet har det med at falde over hinanden: Google indgik en lignende aftale med 4 universitetsbiblioteker og New York Public Library for ganske nylig (se tidligere på webloggen). Men i modsætning til Google er Internet Archive's projekt altså internationalt. Og der er altså heller ikke tale om at der skal indskannes noget analogt, bogligt materiale. Der er udelukkende tale om i forvejen digitaliserede materialer.
Link
www.iwr.co.uk/IWR/1160176 Artikel fra Information world review
www.archive.org Internet Archives

Ingen kommentarer: