torsdag den 3. juni 2004

The Day After Tomorrow - fiktion og fakta
Filmen The Day After Tomorrow er en blandt mange andre katastrofefilm. Men meget har ændret sig siden Det Tårnhøje Helvede og Jordskælv: Internettet er kommet til. Det er nu ikke længere så let at styre informationer om aktuelle begivenheder. Ikke blot på det storpolitiske felt: Ikke for ingenting frygter den kinesiske regering Google. Den 2. golfkrig gav os en ukendt irakisk weblogger som rapporterede inde fra Bagdad midt under bombardementerne. Lige som ”allierede” soldater som skrev dagbog fra ”camp’en”.
Det gør sig også gældende for katastrofefilm: For ti år siden ville der gå et par måneder før mere nøgterne fremstillinger af katastrofescenarierne ville nå igennem til publikum. Nu er det nærmest omvendt: Før filmen overhovedet er blevet vist, er der allerede lødige internetsider som stiller filmen i perspektiv. I det små har man kunnet se lidt på DRTVs vejrredaktion. Det er oplysninger som også kan ses DMI’s hjemmeside.
Og så er der selvfølgelig i USA. Her er oprettet en ny side hvor man sammenligner de påstande som filmen bygger på med videnskabelig forskning. Siden er lavet af Energy Future Coalition som præsenterer sig som en organisation der sætter fokus på verdens olieforbrug og ulandene. Under menuen Fiction and Fact sammenligner siden nogle af filmens påstande med videnskabelig forskning.
Links
www.dmi.dk/dmi/the_day_after_tomorrow_-_tema DMI’s tema om filmen
www.dayaftertomorrowfacts.org/fiction/index.html

Ingen kommentarer: