tirsdag den 11. maj 2004

Forsmag på nyheder fra MSN.
Vi venter stadig på udspillet fra den tredje store spiller på søgemaskineområdet, MSN. Indtil videre har MSN lanceret en nyhedssøgning, MSN Newsbot (i beta-version). Det giver måske en forsmag på hvad vi har i vente, idet den givet vil skulle konkurrere med Yahoo News og Google News. Måske er det derfor MSN i første omgang har valgt at lave en version for Storbritannien.
Forsiden ligner en traditionel nyhedssøgning: selv emnerne er de samme i venstremenuen: Popular articles, World, UK, Business, Sports, Entertainment, Science/Health og Technology. Yahoo har flere, men uden interesse for læsere uden for USA. Og forsiden er indholdsmæssigt som de to konkurrenters.
Forskellene viser sig først når man begynder at søge på emner, hvilket ikke er overraskende: De tre nyhedssøgemaskiner afsøger forskellige aviser og magasiner. Og at MSN kun fandt en beskeden del af de to andres kan selvfølgelig skyldes at det stadig er en beta-version. Og at mit spørgsmål ikke var helt repræsentativt: Jeg prøvede i anledning af et vist bryllup at søge på crown prince frederik i [MSN newsbot], [Yahoo News] og [Google News].
Fordi MSN Newsbot stadig er beta, har jeg ikke sammenlignet kvaliteten i fundene. Både Yahoo og Google kan sortere fundene efter Date (tidspunkt). Det kan MSN Newsbot ikke. Det bliver forhåbentligt rettet i den endelig version. (Den kronologiske sortering har i øvrigt stort set ingen sammenfald i Yahoo og Google). Indtil videre er der heller ikke nogen avanceret søgning på MSN Newsbot.
Nu er der så altså endnu en nyhedssøgning at følge med i. Danske læsere bør stadig holde sig til Yahoo News. Med dens mulighed for at søge i danske artikler er den at foretrække hvis man ønsker nyheder på dansk. Google er her ubrugelig. Og Alltheweb News (som før Yahoo’s erhvervelse af denne) var førstevalget, sygner hen.

Ingen kommentarer: